Stemland Gårdsbarnehage - En KreAktiv barnehage

Stemland Gårdsbarnehage har som motto å være en KreAktiv barnehage. Vi ønsker å stimulere til både Kreaktivitet og Aktivitet. Aktiv lek med opplevelser og læring i naturen er vesentlig i tilbudet.

Vi har et flott og godt tilrettelagt uteområde innenfor barnehageggjerdet, et område som passer både for de største og de minste barna. På dette området har vi blandt annet bærbusker, sykkelbane, trær, sandkasse og dissestativ. Vi har også tre småhus som inneholder både snekkerverksted og Smådyrsfjøs. Ellers er mye av uteaktiviteten lagt til områdene utenfor gjerdet. Mulighetene er mange, både inne på gårdstunet, i skogen, i fjæra og andre steder. Like utenfor barnehagegjerdet er det også fine forhold for skileik og aking.

Selvfølgelig står gårdsdrifta sentralt i det pedagogiske opplegget. Vi har spesielt tilrettelagt det ene av gårdens to fjøs for barnehagetilbudet. Gården er et daglig og natulig besøksmål og aktivitetsområde.

I tillegg til fjøsdriften legger vi vekt på dagliglivet på en gård gjennom året. Slåttonn, potet- og grønnsaksdyrking, børproduksjon, slaktetid, traktorer osv. Hjemmelaget mat er også en del av dagliglivet på en gård. Vi baker blandt annet brød selv, og serverer varmmat en gang i uken.

For å fremme aktivitet blandt barna er skogen en ypperlig arena, og naturlekeplassen i Storskogen er nokfavoritt-turmålet vårt. Gården ligger naturskjønt til ved fjorden, og fjæra er alltid en populær turplass for store og små.

          

Gårdsmuseet "Gammelstua" er en del av det gamle, laftede bolighuset på gården. Det er godt vedlikeholdt, og er innredet med møbler og fasiliteter slik det var i gamle dager. Dette er perfekte lokaler for å lære om hvordan en levde før i tida.